dinsdag 6 mei 2014

'Vliegramp nabij luchthaven Brussel nipt voorkomen'

© Thinkstock.

Een Boeing 747-400 vrachtvliegtuig heeft gistervond bijna een ramp veroorzaakt nabij Brussels Airport, toen het bij het opstijgen van startbaan 19 op 200 meter hoogte in de richting van Sterrebeek, Wezembeek-Oppem, Kraainem en Sint-Pieters-Woluwe dreigde mis te gaan. Dat heeft de vereniging van buurtbewoners 'Belgische Unie Tegen Vliegtuighinder' (BUTV) vandaag bekendgemaakt.

Het ging om een een vliegtuig van de Turkse maatschappij My Cargo Magna Airlines. Het steeg op om 23.55 uur en vloog boven de woningen van Sterrebeek en Wezembeek-Oppem. Volgens de BUTV 'vloog het vliegtuig buiten zijn luchtcorridor en slaagde het er niet in om hoogte te maken. Dit alles ging gepaard met een onbeschrijflijk en afgrijselijk lawaai.'

Nachtelijk
De vereniging betreurt het gebrek aan respect van Belgocontrol voor de luchtvaartprocedures en 'verwondert zich erover dat er steeds vaker 's nachts vliegtuigen opstijgen die niet mogen vertrekken op die nachtelijke tijdstippen en die buiten de toegestane trajecten vliegen'.

De vereniging eist sancties en wil dat er een onderzoek komt naar de beweegredenen van Belgocontrol om de regelgeving rond Brussels Airport niet te respecteren. De burgemeester van Wezembeek-Oppem en bestuurder van de vereniging BUTV Frédéric Petit heeft een klacht ingediend tegen de betrokken luchtvaartmaatschappij en tegen Belgocontrol wegens het niet respecteren van de luchtvaartregels en het in gevaar brengen van personen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten