donderdag 8 mei 2014

'Zeker 200 doden Nigeria door aanval van Boko Haram'

De moeder van een van de ontvoerde scholieren huilt. © afp.



Meer dan tweehonderd mensen zijn omgekomen door een aanval van de islamitische terreurbeweging Boko Haram op een dorp in het noordoosten van Nigeria. Dat hebben lokale media vandaag bekendgemaakt.

Het dorp Gamboru werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangevallen. De gewapende terroristen vermoordden willekeurig inwoners. 'Ze zijn nog steeds lijken aan het tellen. Tot nu toe zijn het er tweehonderd, maar het worden er veel meer', aldus een lokale politicus. Onder de slachtoffers zijn 16 agenten. De terroristen verwoestten de belangrijkste markt van het dorp.

Ondertussen hebben de Verenigde Staten besloten troepen en hulpmiddelen naar Nigeria te sturen om de autoriteiten daar te helpen bij de zoektocht naar de groep tienermeisjes die door Boko Haram zijn ontvoerd. Dat heeft Witte Huis-woordvoerder Jay Carney gisteren gezegd.

De meisjes werden ruim drie weken geleden meegenomen uit de slaapzalen van hun school. De Nigeriaanse regering heeft toegegeven 'geen idee' te hebben waar ze zijn. De leider van Boko Haram, Abubakar Shekau, liet deze week in een video te weten dat hij de meisjes 'op de markt' zou verkopen.

De VS sturen onder anderen militairen en politieagenten naar Nigeria om te helpen bij de zoektocht. Volgens Carney begint de tijd te dringen. Hij riep de Nigeriaanse regering op alles op alles te zetten om de meisjes veilig thuis te krijgen.




Bron


Lees ook: 'Boko Haram slaat opnieuw toe in Nigeria: 17 doden'
Lees ook:  Zeker 50 doden bij aanval Boko Haram op legerbasis






Meer lezen: zoek berichten met dezelfde label; selecteer de label, klik, wacht tot de pagina vernieuwd is; scroll naar beneden voor nog meer berichten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten