zaterdag 9 augustus 2014

Arrestatie in mysterieuze verdwijningszaak Abigail (15)


Man verdacht van opsluiten tiener in container

© ABC News.


In de zaak van de mysterieuze verdwijning van Abigail Hernandez, het vijftienjarige meisje dat negen maanden spoorloos was, is een man gearresteerd. De 34-jarige Nathaniel Kibby wordt ervan verdacht de tiener al die maanden te hebben opgesloten in een container in zijn tuin.

De verdwijning van het meisje hield de Verenigde Staten maandenlang in de ban. De tiener werd op 9 oktober vorig jaar voor het laatst gezien toen ze haar school in North Conway in de staat New Hampshire verliet. Negen maanden later werd ze, onder meer na een online campagne 'Bring Abby Home', weer herenigd met haar moeder en zus.

De ernstig verzwakte tiener wist zich door het opgelopen trauma bijna niets te herinneren van haar ontvoering. Ook hoe zij plots weer kon opduiken was toen onbekend. Maar nu lijkt er dus eindelijk een doorbraak te zijn met de aanhouding van Nathaniel Kibby, op maandag in het plaatsje Gorham, niet ver van Conway waar Abigail verdween.

Vermoed wordt dat Kibby het meisje al die tijd gevangen hield in een container. Een aantal van zijn buren hebben de man in Amerikaanse media omschreven als 'eng'. Zij hebben niet in de gaten gehad dat hij een meisje zou gijzelen in of rond zijn woning.

Ongewone zaak
Hebben de weinige aanwijzingen van het meisje toch geleid tot deze verrassende wending of is er een waardevolle tip binnengekomen? De rechercheurs houden de lippen voorlopig stijf op elkaar en zoeken nog steeds antwoorden op vele vragen.

Eerder tijdens de zoektocht naar de vermiste Abigail verspreidde de FBI een compositiefoto van een veertiger, die met haar zou zijn weggereden in een blauwe pick-uptruck op de dag dat ze verdween. 'De zaak was al vanaf het begin erg ongewoon', aldus Kieran Ramsey van de FBI na het opduiken van Abigail. 'Al snel was er een indicatie dat het om een ontvoering ging. Op een bepaald moment ontving haar moeder een brief van Abigail waardoor men hoopte dat ze nog leefde. Enkele maanden later is haar dochter inderdaad opgedoken, maar kan zij ons nog niets vertellen.'

Recht in de ogen
Toen Kibby gisteren voor de rechtbank verscheen, woonde een sterk vermagerde Abigail de zitting bij vanaf de eerste rij. Ze zat naast haar moeder Zenya en zus Sarah en keek vanaf die plek haar vermoedelijke kidnapper recht in de ogen.

De man wordt langer vastgehouden. Zijn borgsom bedraagt een miljoen dollar en de zaak wordt vervolgd op 12 augustus.




Bron: video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten