zaterdag 9 augustus 2014

Nederlanders opgeroepen om Erbil te verlaten

Minister Timmermans. © epa.


Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) roept Nederlanders op te vertrekken uit de Koerdische regio Erbil, wanneer dat veilig kan. Het gebied in Irak wordt bedreigd door oprukkende strijders van de Islamitische Staat (IS).

In het gebied zijn volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken ongeveer honderd Nederlanders geregistreerd. Timmermans ontraadt verder alle niet-noodzakelijke reizen naar Dohuk en Suleymaniyah.

De chef-staf van president Massoud Barzani van de Koerdische Autonome Regio in Noord-Irak heeft vrijdag bevestigd dat strijders van Islamitische Staat (IS) de strategisch belangrijke dam van Mosul onder controle hebben gekregen.

De soennitische extremisten zijn daardoor in staat steden onder water te laten lopen en de elektriciteits- en watervoorziening naar bepaalde gebieden stop te zetten. IS-strijders claimden bijna een week geleden al dat ze de dam van Mosul in handen hadden. Maar tot en met donderdag zeiden de Koerden dat ze nog altijd de controle over de dam hadden




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten