vrijdag 8 augustus 2014

'Russische oefeningen bij Oekraïne voorbij'

De Russische president Vladimir Poetin voor een 'tsaar-kanon' in Moskou © belga.


De militaire oefeningen van de Russische krijgsmacht niet ver van de grens met Oekraïne zijn voorbij. Dat heeft het Russische persbureau Interfax vanavond op gezag van het ministerie van Defensie in Moskou gemeld.

Het ministerie berichtte dat de vliegtuigen die aan de oefeningen hebben deelgenomen, naar hun permanente basis zijn teruggekeerd en dat de militairen van de antiraketeenheden hun uitrusting zijn gaan inladen voor vervoer naar hun permanente posities.

Door de oefeningen werd de vrees aangewakkerd dat Rusland zich voorbereidde op een inval in het oosten van Oekraïne, waar pro-Russische separatisten strijden tegen het Oekraïense leger. Volgens de NAVO waren er deze week 20 duizend soldaten naar de grensregio gestuurd.

Een dreigende inval van Rusland in het oosten van Oekraïne speelde volgens premier Rutte mee bij het besluit om de Nederlandse missie in het rampgebied af te breken.

Vlak na het uitbreken van het conflict in het oosten van Oekraïne hield Moskou ook al grootscheepse militaire oefeningen in het grensgebied. Volgens de NAVO had Rusland toen bijna 50 duizend man samengetrokken langs de grens met Oekraïne.




Bron
Lees ook: VN ziet duidelijke escalatie Oekraïne: dodental gestegen naar 2086

Geen opmerkingen:

Een reactie posten