zondag 3 augustus 2014

Leger Libanon valt opstandelingen Syrië aan

Gewapende mannen nemen agenten mee in een pick up truck in Arsal. © ap.


Het Libanese leger heeft zeker tien militairen verloren tijdens gevechten met islamitische strijders in het oosten bij de grens met buurland Syrië. Circa 25 militairen raakten gewond en er worden 13 vermist. Het leger voerde strijd met opstandelingen uit Syrië van het Nusra-Front en de Islamitische Staat (IS).

Het is de hevigste confrontatie tussen het Libanese leger en rebellen die het regime van de Syrische president Bashar al-Assad omver proberen te werpen sinds het uitbreken van de Syrische burgeroorlog ruim 3 jaar geleden.
De strijders bestormden zaterdagavond een politiebureau in de grensplaats Arsal, na de aanhouding van leider van het Nusra-Front. De gevechten van het leger tegen de islamitische strijders gingen afgelopen nacht door.

Volgens de Libanese autoriteiten was de aanval geen reactie op de arrestatie, maar vormde die slechts de aanleiding tot de aanval op legerposten die langer geleden gepland was. Een onbekend aantal strijders en burgers is omgekomen. Mogelijk zijn het er tientallen.

Voorkomen dat oorlog overslaat
Libanon heeft grote moeite om te voorkomen dat de Syrische burgeroorlog overslaat naar Libanees grondgebied. In Libanon zitten vele Syrische vluchtelingen en voor- en tegenstanders van het Syrische regime.

In sommige Syrische vluchtelingenkampen rondom Arsal zijn gevechten uitgebroken. Volgens lokale bewoners zijn veel vluchtelingen de kampen ontvlucht en slapen zij in de straten van Arsal uit vrees voor bombardementen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten