vrijdag 19 december 2014

Acht kinderen omgekomen bij Australisch familiedrama

Politieagenten in Cairns troosten een vrouw na het familiedrama waarbij acht kinderen om het leven kwamen. © epa.



Bij een familiedrama in de buurt van de Australische stad Cairns zijn acht kinderen omgekomen. Dat heeft de politie bevestigd. Volgens diverse Australische media zijn de kinderen met messteken om het leven gebracht. Een 34-jarige vrouw is gewond naar een ziekenhuis vervoerd.

De politie kreeg vandaag een melding van een zwaargewonde vrouw. Agenten gingen daarop naar het huis in Cairns. Daar troffen ze naast de vrouw de acht dode kinderen aan. De kinderen waren in de leeftijd tussen de achttien maanden en 15 jaar. Zeven van hen zijn broertjes en zusjes van elkaar. Het achtste kind is ook familie.

Volgens Lisa Thaiday, naar eigen zeggen een nichtje van de familie, is de gewonde vrouw hun moeder. Thaiday zei tegen AP dat een oudere broer van 20 jaar de lichamen bij thuiskomst ontdekte. 'Ik ga hem nu zien', zei ze. 'Hij heeft ondersteuning nodig. We zijn een grote familie. Ik kan het niet geloven.'

Volgens buren woonden de kinderen bij hun stiefvader. Een ooggetuige heeft gezien dat de vrouw om 2 uur 's nachts haar veranda aan het schoonmaken was.


De vrouw had steekwonden in haar borst en is naar een ziekenhuis overgebracht. Ze is niet in levensgevaar. De politie ondervraagt haar, maar heeft nog geen verdachten aangewezen. De politie denkt niet dat de moordenaar nog vrij rondloopt, zei Bruno Asnicar van de politie van Queensland.

De media worden op afstand gehouden, een deel van de straat is afgezet.

Tragisch
Volgens de Australische politie is de zaak onder controle en wordt er niet naar een mogelijke dader gezocht. Er wordt gesproken van een 'tragische gebeurtenis'. De politie verwacht dat het onderzoek naar het incident nog twee tot drie dagen in beslag kan nemen.

'Dit soort gebeurtenissen zijn natuurlijk extreem pijnlijk voor iedereen en politieagenten zijn hier niet immuun voor', zei politiechef Bruno Asnicar. 'Wij zijn ook maar mensen.'

De Australische premier Tony Abbott noemde het incident 'hartverscheurend' en stelde dat Australië een moeilijke periode meemaakt.

Het familiedrama komt op een moment dat Australië nog herstellende is van de schok die het gijzeldrama op maandag met zich meebracht. Een gewapende man, die zich verwant voelde met terreurgroep Islamitische Staat, drong een café in Sydney binnen en hield 18 mensen in gijzeling. Twee gegijzelden werden gedood toen de politie 16 uur later het café binnendrong. Ook de gijzelaar kwam om het leven.




Bron
Lees ook: Moeder verdacht van doden kinderen mogelijk depressief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten