zaterdag 20 december 2014

Acrobaat valt uit Rad des Doods bij Haags kerstcircus

Tijdens een voorstelling van het Groot Kerstcircus op het Malieveld in Den Haag is vanavond een acrobaat gewond geraakt. De man voerde zijn act uit in Het Rad des Doods, op grote hoogte. Een van de kabels brak, waardoor hij voor het oog van de verbijsterde toeschouwers plat op zijn rug viel.

Terwijl ambulancebroeders en agenten de man stabiliseerden op de wervelplank, ging de voorstelling verder. ,,We willen dat bezoekers met een goed gevoel naar huis gaan,'' aldus woordvoerster Nadine van Giezen. ,,The show must go on.''

Acrobaat Gengis van Gool werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek de schade mee te vallen. Van Gool liep alleen een gebroken arm op, zo meldt het circus op zijn Facebookpagina. ,,Gelukkig is er geen ernstig letsel ontstaan. Wij verwachten hem snel weer bij het circus terug'', aldus het Groot Kerstcircus.

Volgens de website van het circus komt de acrobaat uit een ,,wereldberoemde Zwitserse circusfamilie''. ,,Op het razendsnel door de tent draaiend 'Rad des doods' laat hij gevaarlijke stunts zien. Deels geblinddoekt en zonder veiligheidskabel of vangnet.''

Volgens een bezoeker moesten veel kinderen huilen na het zien van het dramatische ongeval. 'Kindjes nu zwaar getraumatiseerd. Leuk zo'n dagje circus', twitterde de man.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten