zondag 14 december 2014

Agent brengt stelende vrouw ladingen met voedsel

Afbeelding weergeven op Twitter



De 47-jarige Helen Johnson werd vorige week in een winkel in Alabama betrapt op het stelen van voedsel. Agent William Stacy kreeg de melding binnen en ging erop af. Johnson had geprobeerd vijf eieren mee te nemen, zodat zij haar kinderen te eten kon geven. Toen de winkelier besloot om geen aangifte te doen, betaalde William de eieren uit eigen zak.

De vrouw was haar cheque kwijtgeraakt in de post en kon geen eten kopen,meldt Fox 6. Op de dag dat zij de eieren probeerde te stelen, had de familie al twee dagen niets gegeten. Helen had 1.25 dollar, maar kwam vijftig cent te kort. Daardoor besloot ze het eten in haar tas te stoppen.

De eieren gingen kapot in haar tas, waardoor ze werd betrapt door een medewerker. Hij belde de politie, waarna William Stacy naar de winkel toekwam. ,,Ze begon te huilen en werd erg emotioneel'', zegt William. ,,Ze probeerde mij zelfs het geld te geven dat ze wel bij zich had.''

De agent was een keer eerder bij Helen thuis geweest en kon zich herinneren hoe armoedig het daar was, zo sliep de hele familie op matrassen op de grond. ,,Ik had het gevoel dat ik iets moest doen. Ik hoop alleen dat ze het niet nog een keer doet.''

Dozen vol eten
Het incident kreeg woensdag nog een staartje, toen William samen met een aantal collega's naar Helen toeging. In eerste instantie was de familie bang dat de vrouw alsnog gearresteerd zou worden, maar in plaats van handboeien kwamen er dozen vol met eten, kleding en speelgoed tevoorschijn.

Het moment tussen de agenten en de arme vrouw werd vastgelegd op video en werd al snel een internethit. Het medeleven van William voor Helen kreeg de aandacht van miljoenen Amerikanen.

Vooral na alle woede en frustratie na geweldadig politieoptreden richting Afro-Amerikanen, en de vrijspraak van de betrokken agenten, is het voorbeeld van William en zijn collega's voor velen een positief signaal.

Zo waren er een paar weken terug demonstraties in 170 Amerikaanse steden om 'Ferguson'. De betogers protesteerden tegen de beslissing van een onderzoeksjury dat een blanke agent niet vervolgd hoefde te worden voor hetdoden van een zwarte tiener in Ferguson.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten