maandag 15 december 2014

Naaktfietser beboet wegens niet dragen van helm

© AFP.


Een naaktfietser is in Nieuw-Zeeland beboet wegens het niet dragen van een fietshelm. Dat de man in zijn blootje op pad was en bovendien te veel had gedronken, kon de verbaliserende agent niet schelen. De helm: daar was het hem om te doen.

De blote wielertoerist was gisteren op pad in Timaru toen hij aan de kant werd gezet door politiesergeant Randel Tikitiki. Die nam geen aanstoot aan de naaktheid van de fietser. Een boete voor openbare zedenschennis werd niet uitgeschreven. Evenmin een bekeuring voor openbare dronkenschap. De naakte man op zijn stalen ros bleek duidelijk onder invloed van alcohol.

Duidelijk was echter dat agent Tikitiki veiligheid op de openbare weg hoog in het vaandel draagt. En dus slingerde hij de fietser op de bon voor het niet dragen van een helm.

Volgens een woordvoerder van het New Zealand Transport Agency kan de overtreder vervolgd worden voor roekeloos gedrag in het verkeer. Dat kan leiden tot een boete van omgerekend 1.900 euro of zelfs het intrekken van het rijbewijs.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten