donderdag 16 april 2015

Dakloze ontdekt vergeten bankrekening en kan huis kopen

Jarenlang sliep hij op straat in Tampa, Florida. Hij lag dan op een kartonnen doos bij een bushalte. Bij toeval ontdekte de dakloze Amerikaan John Helinski echter dat hij nog ergens een bankrekening had. Er stond genoeg geld op om een aanbetaling te doen op een huis.

Hij was drie jaar lang onzichtbaar, zo vertelt de 62-jarige Helinski aan ABC. Bij de bushalte sliep hij onder de bankjes. ,,Niemand zag me daar."

Onlangs zou hij een bed krijgen in een opvangcentrum voor daklozen, maar daarvoor had hij een identificatiebewijs nodig. Omdat hij in Polen is geboren, kostte het moeite zijn geboortebewijs te vinden.

Bankrekening
Met hulp van een gedreven maatschappelijk werker en de politie stuitte hij tijdens de zoektocht op de rekening, bij een bank die inmiddels van naam was veranderd. ,,Eerst heette de bank Landmark Bank. Later werd het Bank of America", aldus Helinski.

De uitkering van de tot Amerikaan genaturaliseerde man bleek al die jaren gewoon te zijn uitbetaald. ,,We waren allebei perplex. We wisten niet wat we moesten zeggen'', aldus de agent die hem hielp. ,,Ik ben vrolijk, uitgelaten'', zei Helinski tegen de zender.

Hoewel niet bekend is gemaakt hoeveel geld er op de bankrekening stond, was het genoeg voor een aanbetaling op een vaste verblijfplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten