zaterdag 18 april 2015

'Tieners planden IS-terreuractie in Australië'


Archief: patrouillerende politie in Australië © afp.


De Australische politie heeft tijdens een anti-terreuroperatie in Melbourne zeker vijf jongens opgepakt. Twee van de verdachten zouden een 'terroristische aanval' hebben gepland, geïnspireerd door Islamitische Staat (IS).

De twee 18-jarige mannen zouden onder meer agenten als doelwit hebben gehad. Het is nog onduidelijk wat ze precies van plan waren. Een van de andere verdachten zou zijn opgepakt vanwege het overtreden van de wapenwet.

Volgens de Australische politie zijn de jongeren geïnspireerd door de terreurorganisatie IS. Ze zouden volgende week een grote terroristische aanslag hebben willen plegen bij de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. De mannen zouden van plan zijn geweest messen of zwaarden te gebruiken.

Wapenwet
Het is onduidelijk of alle verdachten direct betrokken waren bij het plannen van de aanslag. Een van de andere mannen zou zijn opgepakt vanwege het overtreden van de wapenwet. Van twee andere mannen werd bekendgemaakt dat ze vastzitten en meewerken met de politie.

De politie deed vannacht invallen op verschillende plekken in Melbourne. Daar waren volgens het Australische Sky News zeker 200 agenten bij betrokken. Twee van de verdachten zouden lichtgewond zijn geraakt bij hun aanhouding.




Bron
Lees ook: Meisje (14) laat haar 'bemoeizieke moeder' vermoorden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten