woensdag 31 augustus 2011

Moordende slang nu gebruikt in trainingen

© afp

Een python die een twee-jarige meisje heeft gewurgd, wordt nu gebruikt om Amerikaanse Army Rangers (elite infanteristen) op te leiden. De slang, die twee en een halve meter lang is, wordt ingezet bij de moerastrainingen in Florida.
De Birmese python was het huisdier van de moeder van het meisje. Ze 'letten even niet op het beest', dat vervolgens in haar bedje kroop en het kind wurgde. De rechtbank heeft hen vorige week tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens doodslag en verwaarlozing van kinderen, zo meldt Time Magazine.







De moerasachige omgeving van de luchtmachtsbasis Eglin, Florida, wordt gebruikt voor de tweede en derde fase van trainingen van de rangers.'We krijgen een behoorlijk uitgebreide cursus over dieren die in moerasachtige gebieden leven', schrijft Ranger Juan Morales in een comment. 'Hier hoort ook een uitleg bij over het gedrag en de gevaren van verschillende slangen, alligators, krokodillen, insecten en spinnen.'

De training die ik in 1998 kreeg, is goed van pas gekomen in Irak en Afghanistan, waar veel giftige slangen en andere beesten voorkomen. De dieren worden goed behandeld tijdens de trainingen en we leren een gezond respect voor hen te hebben.
(Redactie)

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten