vrijdag 2 september 2011

Snelwegschutter bestaat mogelijk helemaal niet

© anp
Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) sluit niet uit dat de beruchte 'snelwegschutter' helemaal niet bestaat. Dat zei minister Opstelten vandaag na een bezoek aan het KLPD-onderzoeksteam in Waddinxveen.
Volgens Opstelten heeft de politie nog steeds geen spoor van de snelwegschutter. 'We zetten alles in wat we hebben', zei Opstelten na zijn ontmoeting met het rechercheteam. 'Daar ben ik echt van overtuigd geraakt.'

Camera's
Ook andere partijen werken met de politie samen om de snelwegschutter op te sporen, vertelde de minister. Rijkswaterstaat stelt camera's ter beschikking, personeel van tankstations kijkt naar de schutter uit en ook het publiek heeft al 520 tips gegeven die nu worden onderzocht.






Volgens waarnemend korpschef Patricia Zorko van het KLPD heeft technisch onderzoek nog geen enkel spoor opgeleverd. Zo zijn er bijvoorbeeld nog geen kogeltjes of andere projectielen gevonden. Voor zover duidelijk is de gouden tip ook nog niet binnengekomen die wijst op een mogelijke dader, meldt ze.

Er is nog zo weinig duidelijk, dat de politie ook nog niet in staat is om een profiel van de dader vast te stellen. 'We houden daarom met alles rekening', aldus Zorko. (Redactie / ANP)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten