donderdag 9 februari 2012

Bedrieger drie maanden lang aan hoofd van Franse luchthaven


Een kerel die zijn cv vervalste, is er drie maanden lang in geslaagd directeur te spelen van de internationale luchthaven in Limoges. Pas vorige maandag viel Philippe Gaillard door de mand en werd hij vriendelijk verzocht op te rotten.
"Niemand had ook maar het minste vermoeden", stelt Jean-Pierre Limousin, de grote chef van de beheerder van de luchthaven. "We zijn in de maling genomen op een manier zoals je dat enkel in boeken of films ziet."

De vreemde vogel mocht een jaar op proef aan de slag, maar werd uiteindelijk toch ontmaskerd door het gerecht. Uit het onderzoek blijkt dat Gaillard naast zijn cv onder meer ook zijn ingenieursdiploma vervalst had.

Volgens de krant 'Le Populaire du Centre' was de dader bovendien niet aan zijn proefstuk toe. Zo zou hij zich in 1995 voor agent uitgegeven hebben en het jaar erna gefoefeld hebben met militaire documenten. Deze keer presenteerde hij zich als een jachtpiloot die aan "bijna alle oorlogen" in de Golf, ex-Joegoslavië en Libanon meegedaan heeft. (svm)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten