dinsdag 3 april 2012

Vrouw zet 'spookbaby' op de wereld

Ze is inmiddels zes maanden oud en helemaal gezond, maar toen Olivia Norton door haar moeder op de wereld werd gezet was dat wel anders. Olivia kwam namelijk volledig wit ter wereld. Het niveau van hemoglobine in haar bloed was zo laag, dat het officieel niet eens bloed genoemd kon worden.

Hemoglobine is een chemische stof die zuurstof transporteert in de rode bloedcellen. Artsen gaven het meisje bij haar geboorte minder dan twee uur te leven, maar dankzij enkele spoedtransfusies kreeg Olivia uiteindelijk toch een gezond roze kleurtje.

Lijkbleek
De 31-jarige Louise Bearman vertelt in de Britse krant The Telegraph dat ze in shock was toen ze zag dat haar baby lijkbleek ter wereld kwam. De aandoening is ontzettend zeldzaam. 'Olivia was mijn eerste kind, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar deze kleur was het laatste waar ik aan dacht. Er waren enkele complicaties voor de geboorte, we voelden gedurende drie dagen geen beweging in de baarmoeder. Vervolgens werd een spoedkeizersnede uitgevoerd. Olivia werd zes weken te vroeg geboren en haar hartslag ging ontzettend traag. Daarnaast was ons meisje zo wit bij de geboorte dat we niet wisten wat er aan de hand was. Dat was ontzettend angstaanjagend', aldus Louise.

Mysterie
Verpleegster Sharon Pilgrim: 'Het is een wonder dat Olivia dit overleefd heeft, ze zag ontzettend bleek toen ze geboren werd en had ademhalingsproblemen. Ze moet het bloed in de baarmoeder verloren zijn, want de keizersnede heeft ze goed doorstaan. De artsen weten nog altijd niet hoe dit kon gebeuren, het is een onverklaarbaar medisch fenomeen.'

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten