dinsdag 17 april 2012

Zwitsers rechts wil lessen seksuele opvoeding verbieden onder twaalf jaar

De Zwitserse overheid heeft vandaag een initiatieftekst van de Zwitserse conservatieven gepubliceerd waarin geëist wordt dat de verplichte lessen seksuele opvoeding verboden moeten worden voor kinderen jonger dan twaalf jaar. In de tekst staat dat "de seksuele opvoeding de zaak is van de ouders".

Het initiatiefcomité stelt wel een cursus voor ter preventie van seksueel misbruik, die kan gegeven worden vanaf de lagere school. Deze cursus mag evenwel geen seksuele voorlichting geven. Voor kinderen ouder dan negen jaar kan een "facultatieve cursus seksuele opvoeding" gegeven worden door de leerkracht.

Kinderen ouder dan twaalf, zullen een "verplichte cursus krijgen die kennis moet overbrengen rond de voortplanting en de menselijke ontwikkelingen" die "gegeven zal kunnen worden door biologieleerkrachten", aldus de initiatieftekst.

Geregeld door kantons
De cursussen seksuele opvoeding worden momenteel geregeld door de kantons. In het Franstalige gedeelte van Zwitserland worden cursussen over de voortplanting in de lessen wetenschap of biologie gegeven aan kinderen vanaf dertien jaar. In het Duitstalige gedeelte krijgen vierjarigen al een initiatie rond seksualiteit. Verschillende polemieken in Duitstalig Zwitserland zorgden voor de tekst die vandaag is gelanceerd.

Referendum
Het initiatiefcomité heeft tot 17 oktober van volgend jaar om 100.000 handtekeningen te verzamelen. Deze zijn nodig om een referendum op nationaal niveau te organiseren.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten