dinsdag 26 februari 2013

19 toeristen omgekomen bij balloncrash Egypte

Bij een ongeluk met een heteluchtballon bij de Egyptische plaats Luxor zijn zeker negentien buitenlandse toeristen om het leven gekomen. Er zijn volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken geen Nederlanders onder de slachtoffers.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Egypte meldde tegenover het Amerikaanse NBC dat het om negen mensen uit Hong Kong, vier Japanners, twee Britten en twee Fransen gaat en dat van twee anderen de identiteit nog niet is vastgesteld.

Het ongeval gebeurde in de bij toeristen zeer populaire plaats Luxor. Volgens de Egyptische zegsman stortte de ballon neer nadat zich een gasexplosie en brand hadden voorgedaan. De ballon voer op dat moment op zo'n 300 meter hoogte en kwam neer in een suikerrietveld ten westen van Luxor, dat 510 kilometer ten zuiden van Caïro ligt.







'Er waren twintig passagiers aan boord tijdens de gasexplosie, negentien passagiers zijn overleden. Een toerist en de piloot hebben de crash overleefd', vertelde een woordvoerder van bedrijven die in Luxor ballonnen exploiteren aan persbureau Reuters.

Mubarak
In Luxor is een ballonvaart langs de archeologische bezienswaardigheden bij zonsopgang populair. Het ongeval gebeurt in een periode dat Egypte probeert het toerisme naar het land weer op gang te krijgen. Het toerisme naar het land stortte in door de onrust in het land en val van dictator Hosni Mubarak in 2011.

De crash is een van de ergste ongelukken met toeristen in het land sinds Mubarak werd verdreven. Toerisme is voor Egypte een belangrijke inkomstenbron. In het gebied zijn vaker ongelukken met luchtballonnen gebeurd. In 2009 raakten zestien toeristen gewond toen hun ballon een zendmast voor mobiele telefonie raakte. Een jaar eerder raakten zeven toeristen gewond bij een soortgelijke crash.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten