maandag 25 februari 2013

Ontvoerde Oostenrijker roept in videoboodschap op tot losgeld

Een Oostenrijker die eind december in Jemen was ontvoerd, heeft de Oostenrijkse regering opgeroepen losgeld te betalen voor zijn vrijlating. Anders wordt hij binnen zeven dagen gedood, aldus het Oostenrijkse persbureau APA.

De Oostenrijker Dominik Neubauer zei dit in een videoboodschap die op Youtube is geplaatst. Op de video is een zichtbaar gespannen man te zien bij wie een geweer tegen het hoofd wordt gehouden. Volgens het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken is de video echt.

De regering in Wenen werkt samen met de Finse overheid, omdat ook een Fins stel is ontvoerd. De buitenlanders zouden door jemenitische stammen zijn ontvoerd. Volgens deskundigen is het ongebruikelijk dat deze stammen gebruik maken van videoboodschappen om hun eis voor losgeld kracht bij te zetten.

Vorige week werd een Nederlander in Jemen gearresteerd, nadat hij eerder door kidnappers zou zijn ontvoerd. Het is niet bekend waar de Nederlander nu wordt vastgehouden. Volgens zijn familie had de man weten te ontkomen aan zijn ontvoerders. De Nederlandse ambassade in Jemen heeft beloofd hem consulaire bijstand te verlenen, zo liet een woordvoerder vrijdag weten.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten