maandag 13 april 2015

Jongetje (10) pleegt moord en schept op tegen zijn vriendjes

Lee Allan Bonneau stierf aan zijn verwondingen. © kos.


Een jongetje van tien schepte eerst op over een gruwelijke moord die hij gepleegd had en vroeg zijn vriendjes om hem niet te verraden. Dat hebben aanwezigen in een Canadese rechtbank moeten aanhoren. Het slachtoffertje was amper zes.

Het zesjarige slachtoffer Lee Allan Bonneau verdween voor de ingang van een bingohal in Saskatchewan in 2013. Toen een massale zoektocht opgezet werd naar het verdwenen jongetje, schepte de tienjarige jongen, die luistert naar de initialen L.T. op tegen zijn vriendjes. Hij vertelde hen een sterk verhaal over een moord gepleegd door een "grote jongen". Die had zijn slachtoffer drie keer geslagen met een stok, hem daarna van een oever geduwd en nog eens geraakt met een steen. Daarna biechtte hij op dat hijzelf de dader was en vroeg hij zijn vriendjes om hem niet te verraden.

Bonneau werd bewusteloos aangetroffen in een bebost gebied van het reservaat Kahkewistahaw. Hij had hoofdwonden die de medische expert omschreef ze als "gelijkaardig aan verwondingen veroorzaakt door een ongeval aan hoge snelheid". Pogingen om hem te reanimeren haalden niets meer uit.

Niet vervolgd
Toen de dader de eerste keer ondervraagd werd door de politie diste L.T. weer het verhaal op dat een oudere jongen de moordenaar was en hij gaf een naam op. Maar het onderzoek maakte al snel duidelijk dat de vermoedelijke dader niet de echte moordenaar was en een bijtvlek in het lichaam van het slachtoffer wees L.T. aan als de meest waarschijnlijke dader. Daarnaast werd ook de stok gevonden waarmee de moord werd gepleegd, waar bloedsporen van de tienjarige dader op zaten.

L.T. die kampt met gedragsstoornissen werd kort voor de verdwijning van de 6-jarige nog gezien in de buurt van de bingohal.

De jongen die naar eigen zeggen stemmen hoort in zijn hoofd, vertrouwde zijn vriendjes nog toe dat hij bang was om naar de gevangenis te gaan. Daarvoor hoeft hij niet te vrezen. In Canada kunnen kinderen jonger dan twaalf niet vervolgd worden voor criminele daden, in sommige staten van de VS kan dat wel.

Pleeggezin
Het slachtoffertje van zes werd op het ogenblik van zijn verdwijning opgevangen door een pleeggezin en het was zijn pleegmoeder die alarm geslagen had. De jongen was thuis weggehaald omdat er gevreesd werd voor huiselijk geweld en omdat zijn biologische moeder, Stacey Merk aangaf dat ze suïcidaal was.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten