donderdag 14 februari 2013

Dakloze Serviër woont in graftombe


Een dakloze Serviër heeft weer een woning. Zij het geen alledaags optrekje. Bratislav Stojanovic (43) nam immers zijn intrek in een graftombe op het kerkhof van Nis. Hij deelt zijn verblijf met een familie die meer dan honderd jaar overleed.


De man moest zijn huis verkopen nadat hij was verzopen onder een berg schulden. Na maanden op straat te hebben geleefd, nam hij zijn intrek in de grafkelder.

Beter dan onder de blote hemel
Na een kleine 'makeover' voelt Bratislav zich best thuis in zijn merkwaardig verblijf. 'Het is er droog en warm. Het is geen paleis, maar het is alleszins beter dan onder de blote hemel', zegt de man.

'Ik ben niet bang om in een graf te slapen', vervolgt Bratislav. 'De doden zijn dood. Van hen heb je geen last. En als ik sterf, lig ik meteen goed', grapt hij.

Eigendom van niemand
Het gemeentebestuur van Nis laat de 'grafkraker' betijen. 'De eigenaars van het graf en hun familie zijn allemaal uitgestorven', zegt een woordvoerder. 'De tombe is eigendom van niemand. Als de man zich gedraagt, is er geen enkele reden om hem uit zijn 'huis' te zetten'.

Ook de mensen uit de buurt nemen geen aanstoot aan de grafbewoner. Van tijd tot tijd brengen ze hem zelfs wat eten en kleren.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten