woensdag 26 juni 2013

Kritiek op Indiase journalist na 'bijzonder' verslag natuurgeweld

Narayan Pargaien, een bekende tv-verslaggever in India, is in opspraak geraakt nadat een filmpje op YouTube is beland waarin hij te zien is op de schouders van een slachtoffer van het natuurgeweld in Noord-India. De verslaggever wordt over een riviertje gedragen en doet vanaf zijn bijzondere positie verslag van de ravage. De kritiek op zijn optreden is niet mals. Pargaien zelf vreest nu voor zijn baan.

In Noord-India zijn tienduizenden mensen getroffen door overstromingen en aardverschuivingen. Het natuurgeweld heeft al aan meer dan duizend mensen het leven gekost. Pargaien deed vanuit de noordelijke deelstaat Uttarakhand verslag van de ravage, zittend op de schouders van een slachtoffer van de watersnood.

'Schuld van de cameraman'
De vele kritiek heeft de verslaggever geraakt. Hij vreest nu voor het verlies van zijn baan. Tegelijkertijd geeft hij zijn cameraman de schuld van de miskleun. Ze hadden afgesproken dat Pargaien alleen met zijn hoofd en borst op het beeldscherm zou verschijnen.

'Dit is volledig de schuld van de cameraman', zegt de verslaggever volgens het Britse The Mirror. 'Het lijkt erop dat hij mijn carrière wil saboteren door mij expres vanaf grote afstand te filmen en onder zo'n hoek, dat het lijkt alsof ik de slechterik ben. '

'Slachtoffer toonde slechts zijn respect'
Volgens Pargaien, al 20 jaar verslaggever, toonde het slachtoffer van de overstromingen slechts zijn respect. Hij droeg de verslaggever vrijwillig over het ontstane riviertje en liet hem de ravage in zijn huisje zien. 'We gaven hem wat te eten en wat geld. Daar was hij blij mee en dus toonde hij zijn respect.'

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten