maandag 24 juni 2013

Zomerweer keert volgende week terug

We moeten vandaag nog even door de zure appel heen bijten betreft het weerbeeld, maar hogere temperaturen en een zonnetje zijn in aantocht. 'In de eerste week van juli lijkt er een lichtpuntje in de duisternis te gloren. De wind draait naar het westen tot zuidwesten en het kwik zal daardoor stijgen'. Dat voorspelt Michiel Severin van weerbureau Weerplaza.

Naar verwachting zal juni worden afgesloten als koudste eerste halfjaar sinds 1996. Want ook de laatste week van juni liggen de temperaturen onder de normale waarden. In deze tijd van het jaar hoort het kwik rond de 21 graden uit te komen. 'Dat gaan we deze week niet halen', aldus weerman Severin. Ook moeten we deze week de paraplu nog even binnen handbereik houden. 'Maar het weerbeeld verbetert wel, vandaag is de slechtste dag'.

De stevige wind vanuit de Noordzee zorgt voor de lage temperaturen waarmee Nederland de afgelopen en komende dagen mee te kampen heeft. 'De zee heeft namelijk nog geen tijd gehad om op te warmen', legt Severin uit.

Vanaf 1 juli draait de wind naar het westen tot zuidwesten en dat zorgt ervoor dat de temperaturen die week oplopen naar 18 tot 25 graden. Regen blijft wel tot de mogelijkheden behoren. Het echte zomerweer zal volgens Weerplaza voorlopig niet losbarsten. 'Afgaand op de weerkaarten zit een hittegolf of tropische warmte er niet in'.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten