donderdag 16 april 2015

Kat verpleegt gewonde dieren in opvangcentrum


Radamenes ontfermt zich over een andere kat in het opvangcentrum. © kos.


Een zwarte kat uit het Poolse Bydgoszcz is uit een bijzonder hout gesneden. Het dier dat ooit zelf op de rand van de dood balanceerde, staat nu andere gewonde dieren liefdevol bij in een opvangcentrum..

Toen Radamenes in het opvangcentrum terechtkwam, leed hij aan een luchtwegeninfectie en was er slecht aan toe. Er werd gevreesd dat hij het niet zou halen. Er werd zelfs aan euthanasie gedacht maar toen begon Radamenes te spinnen en besefte de dierenarts dat de kat nog niet klaar was met het leven. Hij besloot om nog een ultieme poging te doen om de kat op te lappen.

Roeping
Radamenes vocht terug en herstelde vervolgens volledig. Uit dankbaarheid voor de goede zorg van het opvangcentrum en voor de nieuwe kans die hij in het leven heeft gekregen, vond Radamedes een nieuwe roeping. Het dier helpt nu met hart en ziel gewonde soortgenoten in het centrum. Vooral zij die er slecht aan toe zijn, kunnen op zijn bijzondere aandacht rekenen.

Zo knuffelt en masseert hij zieke honden en katten. Soms voorziet hij ze zelfs van een schoonmaakbeurt. Voor de andere medewerkers van het opvangcentrum is Radamenes niet alleen uitgegroeid tot een mascotte, maar ook tot een speciale collega op vier poten.
@kos



Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten