zaterdag 14 januari 2012

Corrupte agenten laten naakte inheemse vrouwen dansen voor toeristen

Op YouTube is een video opgedoken waarin vrouwen van een inheemse volksstam door corrupte Indiase politieagenten worden gedwongen naakt te dansen voor toeristen.
De agenten krijgen geld van de toeristen voor het naakt laten dansen van de Jarawa-vrouwen, de toeristen gooien bananen en koekjes naar de vrouwen.

Walgelijke gebeurtenissen
Een reporter van The Observer was getuige van de 'walgelijke gebeurtenissen'. Het filmpje wordt door de lokale overheid bestempeld als minstens tien jaar oud.

'Geen sprake van', aldus Observer-journalist Gethin Chamberlain. 'De filmpjes zijn recent gemaakt en circuleren onder touroperators. De video's zijn gemaakt met GSM-camera's. De toeristen betalen zo'n 15.000 roepie (ongeveer 225 euro) om de vrouwen te zien dansen. Chamberlain benadrukt dat het schandalig is: 'We zitten in de 21ste eeuw. Deze mensen zijn geen dieren.'








Overlevingskansen
Bovendien is het ook gevaarlijk voor de inheemse stam, aldus Chamberlain. Sinds 1998 hebben de Jarawa contact met de buitenwereld. Ze leven op de Andamaneilanden en bestaan uit zo'n 360 leden. Er wordt gevreesd voor de overlevingskansen van deze inheemse stam. De Indiase overheid wil dat de Jarawa zich aanpassen aan de samenleving. De stam krijgt alcohol en tabak toegestopt. Ze worden blootgesteld aan - voor hun dodelijke - ziektes als de mazelen en de bof. Daarnaast loopt er door het regenwoud-territorium van de Jarawa een autoweg, opengesteld voor toeristen die dus blijkbaar ongestoord hun gang kunnen gaan.

Corrupte agenten
Chamberlain benadrukt dat niet het hele politiekorps corrupt is: 'Vele agenten in Andaman doen goed werk en proberen deze kwetsbare stam te beschermen. Maar er zijn helaas ook corrupte agenten die veel geld verdienen. De overheid moet daar harde maatregelen tegen nemen.'
(Redactie)


Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten