donderdag 12 januari 2012

Tienermeisje gooit zich voor trein na pesterijen op FB


De Australische staat Victoria is diep geschokt na het overlijden van Sheniz Erkan. Het tienermeisje wierp zich een week voor haar 15e verjaardag voor een trein in Melbourne nadat ze werd gepest op school en via Facebook.

Vrijdag wordt het meisje begraven. Haar dood heeft heel Australië in rep en roer gezet, zozeer zelfs dat de sociaalnetwerksites onder vuur komen te liggen.

Meer dan 16.000 mensen hebben intussen hun medeleven betuigd op een nieuwe Facebookpagina, die hulde moet brengen aan het overleden meisje. Ook op YouTube werden er heel wat aangrijpende filmpjes gepost. Helaas wordt Sheniz ook na haar dood nog bestookt met haatmails en dreigberichten.






Voetbaltalent
Sheniz was een groot voetbaltalent. Van haar werd voorspeld dat ze binnen afzienbare tijd zou doorbreken in de Women's Premier League, de hoogste klasse van het Australische vrouwenvoetbal.

'Sheniz zat boordevol leven en plannen. Ze keek uit naar haar verjaardag en naar de cadeautjes die ze zou krijgen. De pesterijen werden haar echter te veel, waarna ze besloot uit het leven te stappen', aldus haar broer Aykut in de Herald Sun.

'Het constante stoken was al een tijdje aan de gang. Ze trok het zich erg aan. Ze wou voor iedereen goed doen, maar dat kon niet. Dit is dramatisch. Hoe kunnen mensen zo diep vallen om een tienermeisje zo richting de afgrond te duwen', vraagt haar broer zich af. Haar school, Taylors Lakes Secondary College, probeert het pestgedrag binnen de perken te houden, maar staat naar eigen zeggen machteloos.
(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten