zaterdag 16 juni 2012

Dakloze man struikelt over zak geld en mag het houden

De dakloze Timothy Yost (46) uit Texas struikelde over een zak toen hij zijn voeten wilde wassen in de Colorado River. Hij bestudeerde de zak, schudde hem heen en weer en hoorde een rinkelend geluid. De zwerver zag dat er natte bankbiljetten en zuid-Afrikaanse munten in de zak zaten.

In januari toog Yost met zijn buit naar een lokale bank in de hoop zijn schat om te ruilen voor schone en droge dollarbiljetten, schrijft News.Yahoo.com. De bankbediende waarschuwde de politie, waarna de dakloze man de politie de plek moest wijzen waar hij de zak met geld vond.

Volgens de wet in Texas mag de vinder het geld houden als de rechtmatige eigenaar niet wordt gevonden of zich niet meldt binnen de daarvoor afgesproken termijn. Deze week werd besloten dat Yost het geld mag houden.

De man was zelf niet aanwezig bij de uitspraak, want hij zat in de gevangenis wegens openbare dronkenschap en het onrechtmatig betreden van privéterrein. Eerder liet hij weten van het geld als eerste een auto te kopen, omdat 'ik al zo lang loop.'


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten