maandag 11 juni 2012

Koppel schildpadden gaat na 115 jaar scheiden

Je kan niet zeggen dat ze het niet geprobeerd hebben, maar na 115 jaar heeft een koppel schildpadden de echtscheiding aangevraagd. Ze weigeren voortaan nog hun verblijf in de zoo van het Oostenrijkse Klagenfurt met elkaar te delen.

'We hebben sterk het gevoel dat ze elkaar niet meer kunnen luchten', zegt dierentuindirecteur Helga Happa. Bibi, het wijfje, en haar gemaal Poldi wonen al 36 jaar samen onder hetzelfde echtelijke dak in haar zoo. Daarvoor waren ze al een koppel toen ze nog in de dierentuin van Basel verbleven. In totaal zijn Bibi en Poldi al 115 jaar een stel.

Aanvallen
De verzorgers in Klagenfurt kregen in de gaten dat er iets zwaar scheef zat tussen de twee toen Bibi een stuk van het schild van haar partner afbeet. Toen de aanvallen maar bleven doorgaan, werd Poldi in een andere kooi ondergebracht.

Seksuele stimulansen
Experts hebben geprobeerd om de twee met elkaar te verzoenen. De schildpadden kregen zelfs seksueel stimulerende middelen. Ze werden aangespoord om met elkaar te 'spelen', maar die inspanningen bleken tevergeefs.

Bron  zie foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten