donderdag 14 juni 2012

Duitse 'woudjongen' blijkt Nederlander te zijn


De jongen die zegt dat hij vijf jaar in een Duits bos heeft geleefd, is een Nederlander uit Hengelo met de naam Robin van Helsum. Schoolgenoten herkenden de jongen, die vorig jaar verdween, op foto's die de politie van Berlijn gisteren publiceerde. De politie bevestigt zijn identiteit.

Robin van helsum, voordat hij verdween.

'Ik weet zeker dat het Robin is. Ik weet 100 procent zeker dat het hem is', zegt een oud-huisgenoot van Robin tegen de NOS. 'Hij had persoonlijke problemen en dit is zijn manier geweest om een nieuw leven te beginnen.'

Omdat na een jaar nog steeds niet duidelijk was wie de jongen is, publiceerde de politie gisteren foto's van de jongen. Meerdere jongeren uit Hengelo herkenden de jongen als de 20-jarige Robin.

Robin van Helsum verdween vorig jaar september, enkele dagen voordat 'Ray' opdook in Berlijn. Hij werd voor het laatst gezien met een vriend, onderweg naar de Duitse hoofdstad.







Verzonnen verhaal
Zes maanden nadat de 'woudjongen' met een bijzonder verhaal kwam over zijn leven in de Duitse bossen blijkt dat hij alles verzonnen heeft. Ray beweerde onder meer dat hij zijn vader in het woud begraven had en dat zijn moeder was omgekomen in een auto-ongeluk.

Hierna trok hij zogenaamd naar Berlijn. Hij zou er twee weken over gedaan hebben. De tiener sprak gebroken Duits, goed Engels en wist alleen dat hij zeventien jaar oud was en hoe hij en zijn ouders heetten. Hij zocht een onderkomen. 'Ik ben helemaal alleen, help mij', klonk het.

Na een half jaar onderzoek vond de politie geen enkele aanwijzing om Ray nog te geloven. Geen graf van de vader, geen enkele melding van een dodelijk ongeval in Duitsland met zijn moeder Doreen als slachtoffer, geen woud.

Alles verzonnen door een jongen met psychische problemen. Hij komt wereldwijd op geen enkele lijst van vermiste personen voor. Verscheidene ouders wier kind vermist is, hoopten dat Ray hun zoon was. Maar geen enkele DNA-test maakte die hoop tot werkelijkheid.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten