woensdag 29 augustus 2012

'Al-Qaeda beraamt aanslag Den Haag'

Terreurorganisatie al-Qaeda heeft in Pakistan twee Somalische mannen gerekruteerd om in Den Haag een aanslag te plegen. Dat meldt De Telegraaf woensdag. De krant baseert zich op een artikel in het Pakistaanse weekblad Friday Times dat gewag maakt van deze dreiging.

De twee Somalische studenten zouden in de Pakistaanse stad Karachi zijn benaderd door al-Qaeda. De twee kregen een wapentraining en hebben de opdracht in Den Haag een aanslag te plegen naar voorbeeld van de massale schietpartij in Mumbai in 2008.

Een Nederlandse inlichtingenbron noemt de zaak in De Telegraaf 'serieus en zeer actueel'. Een woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Pakistan zegt in de Friday Times nauw samen te werken met de Pakistaanse autoriteiten om dergelijke dreigingen te elimineren.

Volgens de woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Erik Akerboom, gaat het om 'oude informatie die bekend was bij alle veiligheidsdiensten'. Die informatie is destijds gewikt en gewogen en gaf toen en nu ook geen aanleiding het dreigingsniveau aan te passen, aldus de zegsman.

Volgens de Friday Times zouden de twee Somaliërs 'als christenen' naar Europa reizen met gestolen Spaanse paspoorten onder de namen David Azubuike en Jonathan Boipelo.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten