vrijdag 31 augustus 2012

Burgemeester Utrecht permanent bewaakt

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht wordt zo ernstig bedreigd dat hij op dit moment bij zowel het stadhuis als zijn privéwoning permanent wordt bewaakt. De politie doet geen mededelingen over de aard van de bedreigingen en uit welke hoek die komen.

Een woordvoerster van de gemeente verwijst voor alle informatie naar de politie. Volgens de woordvoerder van de politie kwam de bedreiging woensdag binnen. Deze is gericht tegen Wolfsen als burgemeester.

Vorig jaar oktober was er volgens het AD ook al eens een incident waarbij Wolfsen werd bedreigd. Toen ging het om iemand die door het lint ging omdat zijn uitkering werd stopgezet. Nadat de politie met de man gesproken had, liep die zaak toen met een sisser af.

Aleid Wolfsen is in Utrecht niet onomstreden. Hij lag de afgelopen tijd regelmatig onder vuur van critici. In de Utrechtse gemeenteraad was onder meer kritiek op zijn aanpak van de kwestie rond het weggepeste homostel in de wijk Terwijde en de huisvesting van de Roma-familie Nicolich. Ook kreeg Wolfsen kritiek toen hij kritische publicaties over zijn woonkostendeclaraties probeerde te verhinderen in een lokale krant. Ook het feit dat hij in eerste instantie op vakantie bleef terwijl in Kanaleneiland mensen hun huis uit moesten vanwege asbest, bracht hem geen lof.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten