vrijdag 31 augustus 2012

Dronken man doodt 70.000 kippen

Omdat hij te dronken was om het verschil te zien tussen een lichtschakelaar en een stroomschakelaar heeft de 21-jarige Joshua D. Shelton uit Maryland de dood van liefst 70.000 kippen op zijn geweten. In plaats van het licht uit te doen, schakelde hij de stroom uit in drie kippenschuren. Hierdoor kwamen de dieren zonder eten, water en luchtkoeling te zitten.

Shelton had een verjaardagsfeestje bijgewoond van de dochter van kippenboer Mark Shockley in Delmar. Daar had hij stevig in de drank gehangen. De kerel ging zijn roes uitslapen in een schuurtje waar de stroomverdeelkasten van de kippenfarm hingen.

Honderd overlevenden
"Laat ik het licht alvast uitdoen", moet Shelton gedacht hebben. In plaats daarvan schakelde hij de stroom in drie kippenschuren uit. Met de gekende desastreuze gevolgen. Boer Shockley trof de volgende ochtend 70.000 dode kippen aan in zijn stallen. Amper honderd dieren hadden de ramp overleefd.

20.000 dollar
In het schuurtje lag Joshua Shelton nog rustig te pitten in zijn ondergoed. De alcoholwalm was te snijden. Hij wordt beschuldigd van inbraak en kwaadwillige vernieling van andermans eigendom. De schade van zijn blunder wordt geraamd op 20.000 dollar plus de kosten voor de opruiming van de dode kippen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten