woensdag 3 oktober 2012

Man terroriseert UMC na overlijden partner

Een 37-jarige man heeft maanden het UMC in Utrecht geterroriseerd. De man viel het ziekenhuispersoneel lastig via de telefoon en bedreigde medewerkers van de afdeling cardiologie met een mes en een vleesvork. Gisteren kreeg hij een enkelband aangemeten en vanaf vandaag wordt hij behandeld. Het UMC hoopt dat de nachtmerrie ten einde is.

De man verloor in februari zijn vrouw toen reanimatie in het Utrechtse ziekenhuis niet meer mocht baten. Hij kon de dood van zijn vrouw moeilijk verkroppen en legde de schuld daarvan bij het medisch personeel van de afdeling cardiologie in het algemeen en de gewraakte verpleger in het bijzonder. De verpleger en het ziekenhuis werden sindsdien bestookt met bedreigingen, schrijft het AD vandaag.

Politiebewaking
De verpleegkundige zit sinds de gebeurtenissen thuis uit angst voor de man. Die bedreigde hem met de dood. Maandagavond zou het slachtoffer zelfs politiebewaking voor zijn privéwoning hebben gehad.

Vleesvork
Na diverse dreigementen bestormde de man in de nacht van 16 op 17 september de ziekenhuisafdeling waar zijn vrouw stierf met een vleesvork en een mes. Het aanwezige personeel, dat volgens een van hen al maanden gebukt gaat onder de terreur van de man, kreeg de schrik van zijn leven.







Enkelband
De bedreiger werd gearresteerd en vorige week woensdag weer vrijgelaten onder de voorwaarden dat hij zich zou melden bij de reclassering voor toezicht en behandeling. De avond daarvoor had de man zich echter 'verloren in de drank'. Hij kwam te laat voor die afspraak. Later die dag meldde hij zichzelf bij de politie en werd hij weer opgesloten. De rechtbank bepaalde maandag dat hij nog één kans kreeg en liet hem weer vrij, op de voorwaarde dat hij zich gisteren voor 16.00 uur alsnog bij de reclassering zou melden.

'Wij hadden liever gezien dat hij eerst een enkelband had gekregen en daarna was vrijgelaten ter bescherming van de betrokkenen,' laat Mary Hallebeek van het Openbaar Ministerie aan het AD weten.

Agressie
Dat agressie in de zorg veel voorkomt blijkt onder meer uit diverse onderzoeken en inventarisaties door de Arbo-diensten. Daaruit blijkt dat 47 procent van verzorgenden en verplegenden het afgelopen jaar met agressie op de werkvloer te maken heeft gehad.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten