maandag 1 oktober 2012

'Sleutelset die New York lam kan leggen verkocht via Ebay'

Een gepensioneerde sleutelmaker verkoopt via Ebay een set sleutels waarmee letterlijk (bijna) alle New Yorkse deuren opengaan. Met de sleutels zijn onder andere bouwplaatsen, elektriciteitshuisjes, brandweerkazernes en metrotunnelingangen te openen en liften en straatverlichting te regelen. 'Als de verkeerde persoon ze koopt, zijn we allemaal de klos', waarschuwt de New York Post.

Daniel Ferraris, die dé vijf sleutels van de stad aanbiedt voor zo'n 120 euro, noemt de set een 'brandweermans sleutelbos'. Een verslaggever van de New York Post kocht undercover deze bos van de 69-jarige man en spreekt eerder van 'een droom die uitkomt voor elke terrorist'.

Tijdens de overhandiging van de sleutels meldde Ferraris de verslaggever dat de sleutels waarschijnlijk nog werkten, maar dat hij dat maar niet moest proberen. De koper hoefde de sleutelmaker niet te zeggen wat hij met de lopers van plan was.

De meeste sleutels, waarvan drie tot de standaarduitrusting van een New Yorkse brandweerman horen, bleken gewoon te werken. Met een van die sleutels, de '1620', kan de gebruiker alle liften van een willekeurige wolkenkrabber naar de begane grond laten gaan en buiten gebruik stellen.

De advertentie van Ferraris op Ebay is inmiddels verwijderd. De New York City Fire Department onderzoekt de zaak.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten