maandag 1 oktober 2012

Roze ufo gespot op Google Street View



Google Street View geeft wel vaker bizarre geheimen prijs, maar deze vondst in het Texaanse Jacksonville in de VS is toch wel heel bijzonder. Een kijkje in de lucht aldaar levert namelijk een regelrechte, ouderwetse, roze ufo op.

Andrea Dove deed de merkwaardige ontdekking toen ze op Google Street View haar weg zocht van haar huis nabij Houston naar een familielid in Jacksonville in de Amerikaanse staat Texas. Dove liep meteen met haar klassiek ogende vliegende ufoschotel naar de plaatselijke tv-zender KLTV (die onderdeel is van het nationale ABC) en dan is de stap naar wereldnieuws niet zo groot meer.

Opvallend is uiteraard de roodroze kleur. En ook dat de vermeende ufo een soort van tentakels lijkt te hebben. De journalist van de lokale zender KLTV, Jamey Boyum, sprak met verscheidene inwoners van Jacksonville, maar niemand had ooit iets speciaals opgemerkt.







Vaak gaat het in zulke gevallen om een bizarre weerkaatsing van een ander object in de buurt of een zogenaamde 'lens flare', maar Boyum vond daar geen argumenten voor in dit specifiek geval. Specialist Marc Dantonio is er dan weer wél heel zeker van dat we hier te maken hebben met een klassieke 'lens flare'. Dat bevestigt hij aan The Huffington Post.

'Het beeld is loodrecht gericht op de zon, wat natuurlijk de lens flare verklaart', aldus Dantonio. 'De rode kleur lijkt gek maar is eigenlijk niet zo bijzonder. Als de lichtstralen niet allemaal hetzelfde focale punt bereiken, kan je door een chromatische afwijking de schijn van een primaire kleur krijgen zoals rood, groen of blauw.'

Maar... ABC News ontdekte nog een andere 'lens flare'-ufo op Google Street View. Op bijna 1.600 km van die in Texas, namelijk in Acoma Pueblo in New Mexico. Niet alleen de roze kleur is een gemeenschappelijke factor, er blijkt ook in de twee gevallen een McDonald's in de buurt te zijn

Bron


Geen opmerkingen:

Een reactie posten