dinsdag 1 januari 2013

Agenten vluchten huis in voor woeste menigte jongeren

In Moordrecht is de jaarwisseling flink uit de hand gelopen. Agenten werden belaagd door een grote groep jongeren en vluchtten uiteindelijk een woning in. De Mobiele Eenheid moest er aan te pas komen om de rust terug te brengen. De politie hield 18 jongeren aan.

Surveillerende agenten kwamen af op een melding van vernieling van een aantal ruiten in een huis. Toen ze ter plaatse waren, werden ze bekogeld door de jongeren. De jongeren waren mogelijk ook verantwoordelijk voor de vernielingen. De agenten vluchtten het huis in. Ook de ME'ers werden bedreigd en bekogeld met flessen.

De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Man met hamer volgt jongen in eigen huis
Omdat hij een 15-jarige jongen te lijf zou zijn gegaan met een rubberen hamer en hem zelfs zou hebben achtervolgd tot in het huis van de tiener, is een 41-jarige man in Zoeterwoude opgepakt.

De man zou last hebben gehad van vuurwerk dat de jongen afstak. Hij achtervolgde de jongen met de hamer tot in zijn huis en heeft hem enkele malen bij de keel gepakt. De politie pakte hem op wegens bedreiging, huisvredebreuk en mishandeling.







Met vuurpijl eigen woning in brand gestoken
De bewoners van een woning aan de Burgemeester van Akenstraat in Maastricht hebben maandagmiddag hun eigen woning in brand geschoten. Ze knalden een vuurpijl door een raam naar binnen. Door de daarop volgende uitslaande brand raakte een kat gewond, maakte de brandweer dinsdag bekend.

Een andere kat en een hond ontkwamen aan de brand. Het gewonde katje moest aan de beademing van de brandweer worden gelegd.
De onfortuinlijke bewoners, twee volwassenen en twee kinderen, kunnen hun huis voorlopig niet meer in. Buiten de kat raakte niemand gewond.

Minder incidenten met jaarwisseling
Het aantal incidenten rond de jaarwisseling is in vergelijking met vorig jaar in meerdere opzichten afgenomen. Het aantal gewelddadigheden liep terug van 8500 naar ruim 8000. Verder werden 74 hulpverleners belaagd. Een jaar eerder waren dat er nog 110. Er werden 1000 aanhoudingen verricht wegens geweldplegingen, brandstichting en andere vergrijpen. Vorig jaar bedroeg dat aantal 1300.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten