donderdag 3 januari 2013

Videoboodschap VN-baas voor Haagse Vredespaleis

Ban Ki-moon heeft Den Haag woensdag gefeliciteerd met het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties deed dat in een videoboodschap die werd vertoond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Haag.

Ban Ki-moon zei in het filmpje dat Den Haag wereldwijd wordt erkend als baken voor internationaal recht. 'De VN heeft grote waardering voor de gastvrijheid van Den Haag en de Nederlandse overheid aan de vele tribunalen en rechtbanken die door de Verenigde Naties zelf of met hulp van de VN zijn ingericht. Samen met de vele andere internationale organisaties in Den Haag spelen zij een cruciale rol in het vreedzaam oplossen van internationale geschillen', aldus de VN-chef.

Ban Ki-moon riep op het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis op 28 augustus aan te grijpen om samen nog harder te werken aan een toekomst waarin alle mensen kunnen leven in vrijheid en vrede. Tussen 28 augustus en 21 september houdt de gemeente Den Haag evenementen die daar een bijdrage aan moeten leveren.





Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten