woensdag 2 januari 2013

Gruwelijke beelden van aanslag in Damascus

Vandaag zijn gruwelijke beelden op internet gepubliceerd van de gevolgen van een luchtaanval op het door rebellen bezette oostelijke deel van Damascus, de hoofdstad van Syrië.

Bij de luchtaanval van vandaag door regeringstroepen van president Assad zouden zeker 30 slachtoffers zijn gevallen. Op de schokkende beelden is een volledig verbrand lichaam is te zien, dat nog op een motorfiets zit. Gewonden worden uit de brandende puinhopen getrokken. Op de beelden is ook een rouwende man te zien, die met een aan stukken gereten lichaam in zijn armen rondloopt.

De gepubliceerde beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Minstens 60.000 doden
In de bijna twee jaar woedende burgeroorlog in Syrië zijn volgens VN-cijfers al minstens 60.000 mensen gedood. Dat blijkt uit onderzoek, aldus de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN.

Navi Pillay acht vooral het Assad-regime, maar ook de rebellen verantwoordelijk voor de doden. 'Dit enorm verlies aan mensenlevens had vermeden kunnen worden als de Syrische regering een andere weg had ingeslagen dan de gewetenloze onderdrukking van het aanvankelijk vreedzaam en legitiem protest van ongewapende burgers', verklaarde ze. Later werden ook steeds meer mensen gedood door antiregeringsgezinde gewapende groepen. 'Maar zware misdaden en naar alle waarschijnlijkheid ook misdaden tegen de mensheid werden door beide kampen gepleegd.'

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten