woensdag 2 januari 2013

Gezin op Zandmotor met waterscooter bevrijd

Een gezin dat zaterdagmiddag vast was komen te zitten op een stuk van de Zandmotor, een kunstmatig schiereiland bij het strand ten zuiden van Den Haag, is met een waterscooter bevrijd. Dat meldde een woordvoerder van de politie.

Door het opkomende water konden de man, vrouw en twee kinderen van 4 en 7 jaar niet meer verder. Na een half uur tot drie kwartier werden de gezinsleden door medewerkers van de reddingsbrigade van Monster per waterscooter naar een veilige plek gebracht. Een helikopter was in de buurt en ook reddingsmaatschappij KNRM was gewaarschuwd.

Volgens de politie liepen de vier geen gevaar. 'Het was niet koud, maar het water was te diep voor hen om terug te gaan'.

Twee weken geleden raakte 's avonds een groep scholieren en begeleiders gedesoriënteerd op de Zandmotor. Zij moesten met vrachtwagens worden opgehaald. Enkele mensen waren licht onderkoeld.

De experimentele Zandmotor bestaat uit 21,5 miljoen kuub zand. Dat wordt weggeslagen door wind, golven en stromingen. Die leggen het verderop neer. Zo moet de kustlijn steviger worden. Door de Zandmotor is het niet meer nodig elke 5 jaar zand op de kust te spuiten. Dat scheelt in de kosten.


Bron zie foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten