zaterdag 5 januari 2013

Man zonder geheugen stelt Oostenrijk voor raadsel

En man zonder naam en geheugen stelt politie en artsen in Oostenrijk voor een raadsel. In een laatste poging zijn identiteit te achterhalen en hem mogelijk zijn geheugen terug te geven, begint de politie nu een grote opsporingsactie waarbij foto's van de man worden verspreid.

De man dook op 19 november op bij een ziekenhuis in Bregenz, waar hij zich voor een blessure wilde laten behandelen. Wat voor blessure wil de politie niet zeggen, maar het was in elk geval geen kwetsuur aan het hoofd.

De man wist de artsen niet meer te vertellen dan dat hij met de trein in Lindau aan het Bodenmeer in Beieren was aangekomen en vandaar uit de bijna 9 kilometer naar Bregenz te voet had afgelegd. Daar bleef het bij, ook na wekenlange behandeling door de artsen kwam zijn geheugen niet terug.

De man ging gekleed als een wandelaar en droeg een rugzak. De autoriteiten omschrijven de Duits sprekende, ongeveer 50-jarige man als intelligent, ontwikkeld en niet verwaarloosd.

Hij had niets bij zich waaruit zijn identiteit kon worden opgemaakt. De autoriteiten denken aan zijn spraak te kunnen horen dat hij uit Duitsland afkomstig is.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten