zondag 2 juni 2013

Goudsmid vindt vingerkootje van overvaller

Een van de drie overvallers op goudsmid Joost Michgelsen aan de Bosstraat in Soest heeft gistermorgen een vingerkootje verloren tussen de deur, doordat een medewerker die net op tijd kon dichtslaan. 'We hebben dus dna én camerabeelden van de overvallers,' zegt Michgelsen, die het lichaamsdeel heeft overhandigd aan de politie, tegen het Algemeen Dagblad.

Binnenkomen is alleen mogelijk op afspraak, benadrukt Michgelsen. Toen zijn vaste medewerker, ook goudsmid, om 11.20 uur de deur aan de zijkant opende voor een pianostemmer die op dat tijdstip zou komen, zag hij opeens drie mannen met bivakmutsen opduiken, aldus de goudsmid.

Michgelsen tegen het Algemeen Dagblad: 'Hij trok meteen de pianostemmer naar binnen en wist met kracht de deur in het slot te trekken. Daardoor bleef een vingerkootje achter.'

Sluis
'Sowieso is het niet mogelijk om met z'n drieën naar binnen te komen, daar is te weinig ruimte voor. De sluis heeft z'n werk goed gedaan. Ze zijn er niet eens in geweest.'

Of de overvallers gewapend waren, durft Michgelsen niet te zeggen. Vast staat dat ze aan de achterkant het gaashek hebben opgeknipt om op het terrein te komen. 'Daar komt dus stroom op te staan,' aldus de goudsmid.
De politie begon meteen een klopjacht met inzet van Burgernet en Twitter, tot gisteravond echter tevergeefs. Daarbij waarschuwde de politie voor mogelijke vuurgevaarlijkheid van het drietal. In de Bosstraat is meteen een buurt- en sporenonderzoek gehouden, met inzet van een speurhond.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten