dinsdag 4 juni 2013

Honderdduizenden honden gesmokkeld naar Vietnamese 'liefhebbers'


De dieren, zowel zwerfhonden als meegelokte huisdieren, worden voor de reis opeengepakt in kooien en gaan soms met wel 1000 dieren tegelijk op een vrachtwagen, zo meldt CNN. Dagen later komen zij uitgedroogd en vol stress aan in Vietnam - als ze de reis al hebben overleefd.

Doodgeknuppeld
Hun lijdensweg houdt hier niet op. Vietnamezen geloven dat de hormonen die vrijkomen bij stress en angst het vlees malser maken en dus worden de dieren blootgesteld aan prikkels die spanning veroorzaken. Daarna worden ze doodgeknuppeld of wordt hun strot doorgesneden in het zicht van andere honden die daarna aan de beurt zijn. Een enkele keer worden ze levend gevild.

'Honden zijn intelligente wezens', zegt Tuan Bendixen, directeur van Animals Asia Foundation Vietnam, een organisatie in Hanoi die zich inzet voor dierenwelzijn. 'Als je een kooi met dieren hebt die zien hoe een andere kooi wordt afgemaakt, weten ze precies wat er aan de hand is.'

In Thailand is een hond zo'n 10 dollar waard en in Vietnam kunnen ze (afhankelijk van hun gewicht) voor 60 dollar verkocht worden.

Halsbanden
John Dalley van de Soi Dog Foundation in Phuket schat dat 98 procent van de honden gedomesticeerd is en dat sommigen zelfs halsbanden om hebben en op commando's reageren. 'Je ziet rashonden: golden retrievers, langharige terriërs, noem maar op. Sommigen zijn gekocht, anderen opgepakt bij tempels en op straat of zelfs bij mensen uit de tuin.

De beelden in de video hieronder kunnen als schokkend worden ervaren.



Bron zie foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten