maandag 3 juni 2013

'Verloofde Oscar Pistorius voorspelde haar dood in schilderij'

Reeva Steenkamp, het model dat op Valentijnsdag door paralympisch atleet Oscar Pistorius in diens huis in Zuid-Afrika werd doodgeschoten, had als tiener een voorgevoel over haar lot. Dat stellen haar ouders in een documentaire die het Britse Channel 5 vanavond uitzendt. Steenkamp schilderde op haar veertiende een tafereel met een gewapende man, een engel en een trap naar de hemel. Dat meldt The Daily Mail.

Haar moeder June zegt tegen de zender: 'Reeva maakte deze schilderijen toen ze veertien was. Ze hangen hier al die tijd al, maar we wisten nooit wat ze betekenden. Op het ene schilderij zie je een man in een veld, die met een geweer naast een boom staat. Aan de andere kant zie je een vrouw, het zou Reeva zelf kunnen zijn, met engelenvleugels naast een ladder die naar de hemel leidt. Nu lijkt dat schilderij als een voorspelling. Als je goed kijkt, zie je dat de vrouw versteend is. Ze staat doodsangsten uit, ze heeft haar handen voor haar mond.'

In het interview met Channel 5 zegt de moeder van Reeva nog erg veel vragen te hebben over de dood van haar dochter. Ze heeft het ook over het schuldgevoel dat zij en haar man ervaren omdat ze hun dochter niet hebben kunnen beschermen.

'Waarom? Waarom schoot hij haar dood? Dat wil ik weten. Ze moet zo bang geweest zijn, daar in dat toilet, met iemand die door de deur schiet. Toen ze door de eerste kogel geraakt werd, moet ze ook enorm veel pijn hebben gehad. Ik vraag me af: waarom heb ik haar niet kunnen waarschuwen, waarom wist ik niet dat Oscar tot zoiets in staat was?'

Volgens June had het stel in de weken voor het incicent vaak ruzie.

De 26-jarige 'Blade Runner', die van moord wordt beschuldigd maar vrij is op borgtocht, houdt vol dat hij dacht dat Reeva een inbreker was. Morgen moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen. De zitting zal naar verwachting niet langer dan tien minuten duren. Dan zal de zaak weer worden verdaagd. De politie stelde eerder al nog zeker tot augustus nodig te hebben om het onderzoek af te ronden.


Bron
Lees ook: Pistorius doorbreekt jaar na dood vriendin stilzwijgen
Lees ook: 'Pistorius droeg geen protheses toen hij Reeva doodschoot'
Lees ook: Moeder van dode Reeva kan Oscar Pistorius vergeven




zoek artikelen met dezelfde label: klk op selecteer een  label hieronder en scroll naar beneden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten