dinsdag 4 juni 2013

Hoge hakken veroorzaken meer leed dan alleen blaren

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Dat is een uitspraak die zeker geldt bij het dragen van hoge hakken. Zo blijkt uit een Britse enquête dat de meeste vrouwen die hakken dragen al na 1 uur 6 minuten en 48 seconden pijn krijgen aan hun voeten. Bij een avondje uit krijgt 20 procent zelfs al na 20 minuten pijn van haar dansschoenen. Bovendien kunnen de gevolgen erg ingrijpend én blijvend zijn.

Meer dan een derde van de 2.000 respondenten, die ondervraagd werden door het Britse 'College of Podiatry', moest na een avondje uit al eens op blote voeten naar huis. Maar dat is niet het ergste: veel erger zijn de blijvende voetproblemen, zoals schimmels, eeltknobbels, gewrichtspijn, hamertenen enzovoort.

Hoge pumps kunnen zorgen voor grote problemen. 'Hoe hoger de hak, hoe meer je lichaam naar voren geduwd wordt en hoe meer je achterover moet leunen om dat te compenseren. Dat kan je bekken uit evenwicht brengen en zorgen voor druk op de wervelkolom', vertel podoloog Mike O'Neill aan de Daily Mail.

'Hoge hakken duwen je voeten naar voren, waardoor je tenen samengedrukt worden. Dat kan leiden tot ingegroeide teennagels, ruwe plekken op de huid, hamertenen, blauwe plekken en eelt. Bovendien is er een verhoogde kans op zweetvoeten omdat vocht niet kan ontsnappen; de perfecte omstandigheden voor het ontwikkelen van voetschimmel', klinkt het.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten