dinsdag 4 juni 2013

Grote actie Bossche wijk na vermoeden stroomfraude

Medewerkers van politie, Openbaar Ministerie en netbeheerder Enexis houden dinsdag in de Graafsewijk in Den Bosch een grote controle op fraude met elektriciteitsmeters. Van 32 huishoudens in de wijk bestaat het vermoeden dat er illegaal stroom wordt afgetapt.

Als in de woning blijkt dat met de meter is geknoeid, wordt die voor nader onderzoek meegenomen. Dat betekent dat het adres vanaf dat moment is afgesloten van het elektriciteitsnet. Tegen betaling van 700 euro kan Enexis ter plekke een nieuwe meter plaatsen.

De controle begon dinsdagochtend rond half acht en is vermoedelijk halverwege de middag afgelopen. Volgens een politiewoordvoerder is al een aantal meters meegenomen en hebben de bewoners een nieuwe laten installeren.

Er doen 50 medewerkers mee aan de gerichte actie. De politie verwacht geen hennepkwekerijen aan te treffen. Het zou gaan om mensen die bijvoorbeeld de teller van hun meter hebben teruggedraaid of hebben stilgezet voor financieel gewin. Omdat de meters eerst onderzocht moeten worden, worden dinsdag nog geen boetes uitgeschreven.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten