zaterdag 10 augustus 2013

Geheimzinnige biddende 'engel' duikt op bij ongeluk

Amerika is deze week in de ban van een auto-ongeluk dat plaatsvond in de staat Missouri. Een priester verscheen op de plaats van het ongeval, maar verdween plotseling. Hij wordt gezien als een geheimzinnige 'engel'.


Katie huilde niet, ze schreeuwde niet, het enige wat ze wilde was bidden, en toen verscheen die mysterieuze priester.Moeder Carla Church Lentz

De 19-jarige Katie Lenz raakte na een ongeluk met haar Mercedes bekneld in de auto. Reddingswerkers deden verwoede pogingen haar los te krijgen uit het wrak. Katie was bij bewustzijn, maar haar toestand verslechterde snel. Ze maakte duidelijk dat ze graag wilde bidden, en plots dook uit het niets een priester op die hardop met haar begon te bidden.

Raadsel
Ondertussen lukte het de hulpverleners Katie uit het wrak te bevrijden. De toegesnelde ambulance bracht haar vervolgens naar het ziekenhuis. Maar toen de hulpverleners de priester wilde bedanken voor zijn inzet, bleek hij spoorloos.




Ook op de tientallen foto's die gemaakt werden tijdens de reddingsactie, bleek de priester onzichtbaar: 'Ik heb 69 foto's gemaakt van de hele reddingsactie, maar nergens is de priester op te zien, terwijl we hem allemaal hebben horen en zien bidden met Katie,' zegt brandweerman Raymond Reed in de Amerikaanse krant USA Today.

'Reddende engel'
Niemand heeft de priester, inclusief wit boordje en zalvende oliën, aan zien komen, en niemand heeft hem weg zien gaan. Bovendien heeft helemaal niemand de priester herkend, terwijl het ongeluk in een buurt gebeurde waar iedereen elkaar kent.

Volgens de moeder van Katie, Carla Church Lentz, gaat het inmiddels wat beter met haar dochter. 'Iedereen die bij het ongeluk aanwezig was vertelt met hetzelfde: 'Katie huilde niet, ze schreeuwde niet, het enige wat ze wilde was bidden, en toen verscheen die mysterieuze priester.





Bron
Lees ook: Identiteit geheimzinnige 'engel' bij ongeluk bekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten