maandag 5 augustus 2013

Politie schiet bijna acteurs dood tijdens gespeelde overval

De politie van Californië had vrijdag bijna de dood van onschuldige acteurs op haar geweten. Nadat melding was gemaakt van gewapende mannen in een populaire koffiezaak in Glendora, was de politie van plan het vuur op de overvallers te openen. Achteraf bleek het om dramastudenten te gaan die geen toestemming hadden gevraagd om op die plek te filmen.

Acht agenten rukten uit na een melding van 'getuige' Linda Bergslian, die tegen NBC 4 News zei dat ze vreesde dat de overvallers haar achterna zouden komen en vermoorden.

Ter plekke aangekomen omringde de politie de koffiebar, waar twee mannen met onechte vuurwapens werden aangetroffen. Terwijl de ene student zijn wapen meteen op de grond liet vallen, bleef de andere acteur het vasthouden, waarop een agent zou hebben geroepen: 'Zodra hij beweegt, vermoord ik hem.'

De vergissing kwam aan het licht toen een van de agenten de draaiende camera opmerkte. De studenten legden vervolgens uit dat ze een film aan het maken waren. Uiteindelijk kwamen ze er met de schrik vanaf. Ze werden niet aangehouden.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten