vrijdag 9 augustus 2013

Kangoeroe redt leven van jongetje in Australië

De 7-jarige Simon Kruger raakte afgelopen zaterdag vermist in een natuurpark in het Australische Adelaide. Er werd een massale zoektocht gehouden. De jongen werd 24 uur later gevonden en heeft naar eigen zeggen zijn leven te danken aan een vriendelijke kangoeroe.

Tijdens een picknick in het park raakte Simon uit het zicht van zijn familie. De hulpdiensten werden ingeschakeld. 40 man en twee reddingshelikopters gingen op zoek naar de jongen. Er waren grote zorgen omdat hij te koud, het is momenteel winter in Australië, gekleed zou zijn om een nacht in het bos door te brengen.

Gevonden
De zoektocht ging ook in de nacht door. Uiteindelijk werd Simon 24 uur later op zo'n 500 meter gevonden van de plek waar hij het laatst werd gezien. Hij vertelde zijn familie hoe hij de nacht had doorgebracht.

'Pap, het gaat goed met me. Ik sliep onder een boom en er waren kangoeroes,' liet hij als eerste weten. Zijn vader liet aan Australische media weten dat Simon bloemen was gaan plukken voor zijn moeder. Een kangoeroe kwam toen naar de jongen toe.

Wonder
'Een kangoeroe kwam steeds dichterbij, het dier at de bloemen en viel naast hem in slaap,' aldus vader Etienne Kruger. 'Ik denk dat god een kangoeroe stuurde om hem warm te houden.' 'Ik vind het een wonder,' concludeert ook moeder Linda. 'Toen ik zijn jasje rook, rook het naar kangoeroe, naar bos en kangoeroe.'

Begin deze week liet de familie weten dat het goed gaat met Simon. Hij hield wat kleine verwondingen over aan zijn nacht in het bos. Maar volgens zijn vader 'doet hij net of er niks is gebeurd'. 'Hij heeft een lekker douche gehad en een goede nachtrust. Hij heeft zeker een goed verhaal te vertellen nu.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten