vrijdag 7 februari 2014

'Passagier met bom wilde toestel naar Sotsji dwingen'


Turkse troepen overmeesteren mogelijk dronken passagier© epa.




Een vermoedelijk dronken passagier heeft vrijdag aan het begin van de avond (Nederlandse tijd) met een bom gedreigd in een toestel dat vanuit Charkov in Oekraïne op weg was naar het Turkse Istanbul.

Volgens het Turkse ministerie van Transport wilde hij het toestel dwingen naar het Russische Sotsji te vliegen. Op het moment van het incident was daar de openingsceremonie voor de Olympische Winterspelen in volle gang.

De kaping werd uiteindelijk verijdeld. Het toestel werd door een straaljager van de Turkse luchtmacht naar een luchthaven in Istanbul begeleid. Vervolgens duurde het nog enige tijd voordat de kaper kon worden overmeesterd door een speciale eenheid van de Turkse politie.

Geen passagiers gewond
De Turkse minister van Transport maakte even na 21.00 uur vanavond bekend dat de man was gearresteerd en dat niemand van de 110 passagiers gewond was geraakt. De man had een kleine tas met electronica bij zich maar geen bom.

De kaper is een 45-jarige man uit Oekraïne. Hij probeerde tijdens de vlucht tevergeefs in de cockpit van de Boeing 737-800 van de Turkse maatschappij Pegasus Airlines te komen. De piloot drukte op het kapingalarm waarop de Turkse autoriteiten de F-16 de lucht in stuurden.

Het passagierstoestel werd naar de luchthaven Sabiha Gokcen gedirigeerd en daar op een veilige plek geparkeerd. Gedurende de actie was de luchthaven dicht voor het vliegverkeer. Over de motieven van de kaper is niets bekend.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten