vrijdag 7 februari 2014

Wereldreis Anne (26) eindigt met fatale buscrash Filipijnen


Tilburgse reisgenote ligt zwaargewond in ziekenhuis

Anne van de Ven uit Vorstenbosch (inzet) is een van de 14 dodelijke slachtoffers van het busongeluk op het eiland Luzon in de Filipijnen. © AFP/Facebook.


De Nederlandse vrouw die vanochtend om het leven is gekomen bij een busongeluk in de Filipijnen kwam uit het Brabantse Vorstenbosch. Anne van de Ven (26) was bezig met een reis rond de wereld. Haar reisgenote Annemiek Verwegen uit Tilburg ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

'Verschrikkelijk nieuws. Anne was een fantastische meid. Ze schreef supermooie en uitgebreide reisverhalen,' zegt Gerda van Kessel uit Uden aangeslagen.

'Als een dochter'
De Udense had naar eigen zeggen een speciale band met de verongelukte twintiger. 'Ik had een speciale band met Anne, en ze beetje voelde een beetje aan als mijn dochter,' zegt ze vechtend tegen de tranen.

Anne van de Ven zegde haar baan als onderwijzeres op een basisschool in Boekel op om de wereld rond te reizen. Na een tijd met haar zus door Latijns Amerika, Azië en China te hebben gereisd, vertrok ze in augustus vorig jaar in haar eentje naar Thailand. De afgelopen maanden trok ze met haar rugzak door Maleisië, Borneo en Indonesië.


'Intens genieten'
Haar laatste reisverslag dateert van eind januari. Daarin vertelt Van de Ven enthousiast dat haar 'jaarvisum' voor Australië geregeld was en dat ze er vanaf eind februari wilde gaan rondtrekken. 'Maar eerst ga ik intens genieten in de Filipijnen met de prachtige Annemiek aan mijn zij.'

Dat 'intens genieten' in de Filipijnen heeft nauwelijks twee weken geduurd. Een busongeluk maakte vanochtend een abrupt einde aan het leven en de wereldreis van Anne van de Ven.

Veertien doden
Met haar kwamen ook een Canadese toerist en 12 Filipino's om het leven. De bus waarin ze zaten, stortte omstreeks half acht plaatselijke tijd in een 500 meter diep ravijn bij Bontoc, de hoofdstad van de Mountain Province op het eiland Luzon.

Volgens de politie waren de weersomstandigheden goed en wordt onderzocht of het busongeluk voortvloeide uit een technisch mankement of uit een fout van de bestuurder. Die laatste raakte gewond. Net als Van de Vens reisgenote Annemiek Verwegen en 30 medepassagiers. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis in Brontoc. Over de toestand van de Nederlandse is niets bekend.

Verwegen groeide op in Uden maar woont in Tilburg. Ze werkt in Den Bosch bij vastgoedbeheer FMT. 'Wij zijn op de hoogte van de gebeurtenissen maar mogen niets zeggen,' verklaarde een woordvoerster tegenover het AD.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag wil alleen kwijt dat een Nederlandse vrouw om het leven kwam bij het busongeluk en dat een andere Nederlandse gewond in het ziekenhuis ligt. 'De families zijn op de hoogte gebracht,' aldus een woordvoerder.




© afp.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten